Välkommen till Kampetorp

Kampetorp är en mindre fastighet i Bullaren, i norra Bohuslän. Det köptes gemensamt av tio personer 1998. Då fanns bara ett äldre torp och ett uthus på platsen. Idag finns sex bostadshus och flera mindre bod-boenden. Husen varierar i konstruktion och byggmaterial. En del är byggda i lösvirke, andra i lera och halm.

Fastigheten var länge off-grid med solcellsenergi som huvudsaklig källa till el. Idag har de flesta av oss valt att koppla in oss på elnätet, men vi producerar fortfarande en hel del el med våra solceller. Kampetorp har också valt att arbeta med så energieffektiva lösningar som möjligt, vilket gör att vår konsumtion av energi är förhållandevis låg.

Byggnaderna värms med vattenburen ved- och solvärme.

Kampetorp ekoby ägs och styrs av en ekonomisk förening med mål att skapa ett ekologiskt och socialt hållbart boende till låga kostnader för sina medlemmar samt öka medvetenheten om hållbart boende och byggande.

Vi tar gärna mot besök, studiebesök och volontärer i mån av tid och utrymme. Under åren har vi arrangerat festivaler, kurser, ekoby-möten, läger, konst-happenings och verksamhet för barn och ungdomar.

Är du intresserad av att få veta mer om Kampetorp eller komma på besök så är du välkommen att mejla oss på kampetorp@kampetorp.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *